بازتاب‌های یک نامه

بازتاب ها و واکنش ها درباره نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی

بازتاب‌های یک نامه

بازتاب ها و واکنش ها درباره نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی

بسم‌ الله الرّحمن الرّحیم

به عموم جوانان در اروپا و امریکای شمالی

حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره‌ی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم. من شما جوانان را مخاطب خود قرار میدهم...

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

پرفسور کوین برت، تحلیلگر و پژوهشگر آمریکایی، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی را در پایگاه خبری وترنز تودی منتشر کرد و مقدمه زیر را برای آن نوشت:

«امروز مفتخرم به اینکه پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، سید علی خامنه‌ای را برای جوانان غربی منتشر کنم که از جوانان غربی خواسته است تسلیم شرطی‌سازی‌های اسلام‌هراسانه جوامعشان نشوند، بلکه به جای آن مستقل فکر کنند. شاید برای برخی از خوانندگان اینکه یک رهبر اسلامی خواستار تفکر آزاد است، جای تعجب داشته باشد. در غرب، معمولاً چنین تصور می‌شود که آزاداندیشان با مذهب مخالفند. دکترین امروزه غرب بر این باور است که مذهب و تفکر آزاد همواره در تقابل با یکدیگر قرار دارند. این دیدگاه اکنون بر مدارس و دانشگاه‌های ما سایه افکنده است و در آنجا، از افرادی مانند گالیله، ولتر و داروین به خاطر ستیز با سانسورگری کلیسا قهرمان‌سازی می‌شود.

اما این دیدگاه به دو دلیل محدود و گمراه‌کننده است:

اول اینکه، تاریخ واقعی رابطه بین علم و مذهب در غرب کاملاً با افسانه «تقابل آته‌ئیست‌های(خداناباوران) آزاداندیش قهرمان با بنیادگراهای جزم‌اندیش» متفاوت است. در واقع، اکثر متفکران بزرگ غرب، افرادی بسیار مذهبی بودند که تفکراتشان را هم از مذهب الهام گرفتند. علم غرب را اصولاً مسیحی‌هایی پی‌ریزی کردند که می‌خواستند خدا را از طریق فهم خلقت او بهتر بشناسند. (خود این مسیحی‌ها هم تا اندازه زیادی یافته‌هایشان را بر بناهایی استوار می‌‌کردند که مسلمان‌ها تا اندازه زیادی ساخته بودند، آنها پیشرفت‌هایی در ریاضیات مانند اختراع جبر کرده بودند که علم مدرن را امکان‌پذیر می‌کرد.)

دوم اینکه، همان تقابل محدودی که بین علم و مذهب در غرب وجود داشت، هیچ قرینه حتی کمی مشابه در هیچ جای دیگر نداشت و این موضوع در جهان اسلام کمتر از هر جای دیگر بود. مسلمانان در طول تاریخ مخالفت‌های اندکی با اکتشافات علمی یا مطالعات علمی داشته‌اند. نظریه خورشید مرکزی؟ از دید اسلام مشکلی ندارد. نظریه تکامل؟ بحث‌ها در این مورد متناقض هستند (همان‌طور که شواهد مربوط به خود تکامل چنین است) اما مسلمانان، مخالفان بی‌اندیشه این خط سیر از تحقیقات نیستند. نظریه کوانتوم؟ مطمئناً اثباتی بر نظریه توحید الهی یا حتی وحدت وجودی است.

بحث دیگری که وجود دارد اطلاعات ماورای کیهانی است، که برخی معتقدند موضوع آن از انسان‌ها پنهان نگاه داشته می‌شود تا افراد مذهبی شوکه نشوند. در واقع، تعداد اندکی از مسلمانان با شنیدن این خبر که علاوه بر فرشتگان و جن گونه‌های دیگری از انسان‌ها هم از زمین دیدن می‌کنند، متعجب خواهند شد. قرآن، خداوند را «رب‌العالمین» به معنی خدای جهان‌ها معرفی‌ می‌کند که در آن عبارت «جهان» به صورت جمع درآمده است.

غربی‌هایی که قادر باشند پیش‌شرط‌های ذهنی‌شان را کنار بگذارند، حباب‌های ذهنی ناشی از تبلیغات را بشکنند و به اسلام با ذهن «سفید» بنگرند (و بعد از هوش خود یا عقل استفاده کنند) احتمال دارد از دیدن میزان تفاوت حقیقت با تصویرهای رقت‌انگیزی که رسانه‌ها بیست و چهار ساعت شبانه‌روز در طول سال به خورد ما داده می‌شود، حیرت‌زده شوند.

این پیام رهبر معظم ایران به جوانان غربی است. لطفا آن را به هر جوانی که می‌شناسید، برسانید.

  • پاسخ به یک نامه...

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی